naslovnapraga1

Uspešen muzikal Chicago gotovo vsi poznate. Hladen gin, vroč klavir, kabare in mlada dekleta prelita s krvjo in umori, ki v zaporu pripovedujejo vsaka svojo zgodbo.
Hrupna dvorana zvezdniškega kriminala, iz katere je odmeval jazz, je bila uprizorjena tudi v Šeškovem domu Kočevje. Dekleta zbora Deorina so s štirimi ponovitvami uprizorile, zapele in zaigrale svoj ALL THAT JAZZ.
Zgodbe obupanih žensk, željnih slave, bogastva in ljubezni … Da bi uresničile svoje sanje, podležejo korupciji, nasilju in tudi moškim. Spustile so se v nevarno igro in se maščevale …. morile so.
Ob odlični plesni, igralski in pevski izvedbi so dekleta navdušila tako mlajšo kot starejšo generacijo. Na odru sta se predstavili glavni nasprotnici Velma Kelly in Roxie Hart, ki sta ju uprizorili odlični Ivana Viljušič in Urška Bakovič. Ves čas spektakla se je čutila tekmovalnost, podkupovanja pa so se nadaljevala in stopnjevala. O končni zmagovalki se ni vedelo do konca predstave. Obe omamljeni od slave, sta iskali rešitev vsaka na svoj način.
Srdito in prepričljivo svoj del odpoje in zaigra tudi upraviteljica zapora mama Morton, ki jo je uprizorila Sabina Vesel.
Svoje zgodbe pa povedo tudi morilke (Tanja Blatnik, Franka Deržek, Ana Markovčič, Sara Zadnik, Kristina Zidar), ki skušajo občinstvo prepričati o svoji nedolžnosti. Bile so priča prevari, ljubosumju, grdim razvadam, zato so morile. Tako nedolžno in prepričljivo so zrle v oči publiki, da je marsikdo stopil na njihovo stran.
Po odru se zapodijo tudi novinarji, ki se prerivajo kot mrhovinarji in od priznanega odvetnika Billyja Flinna, ki ga prepričljivo odigra Tara Stefanišin, skušajo izvedeti vabljive informacije.
Ubogi Amos, mož Roxie Hart, pa je le igračka v krutem svetu denarja, slave in korupcije. Občinstvo z njegovo uprizoritvijo spravlja v smeh Sebastjan Vovko.
Na odru se ves čas čuti boj, napetost in želja po slavi. Nevarna odrska igra do zadnje minute ne spusti občinstva iz stolov. Ob zaključku vsega tega jazza Vokalno instrumentalnega ansambla Deorina pa se čuti veliko navdušenje, močan aplavz in zadovoljstvo vseh.
Vokalno instrumentalni ansambel Deorina z maestrom Matevžem Novakom je zopet uspel spraviti Šeškov dom na noge in oditi iz dvorane z velikim nasmeškom na ustih. Še dolgo je po Kočevju odmeval jazz … njihov jazz … jazz Zbora Deorina.

Priredba: Matevž Novak
Koreografija: Mojca Horvat
Vodja projekta: Sabina Devjak Novak
Ton in luč: Aleš Škaper (Gas d.o.o.)
Maska: Katarina Marinč