naslovnapraga1


 Zborovodja Gregor Zagorc

 IZOBRAŽEVANJE
 - Osnovna šola Vuk Karadžić Pirot, Srbija.
 - Nižja glasbena šola Pirot, Srbija - oddelek klavir
 - Srednja glasbena šola Stanislav Binički Leskovac, Srbija       
 - Akademija za umetnost Novi Sad, Srbija, oddelek za kompozicijo in dirigiranje. - Poklic: Diplomirani komponist.

 DELOVNE IZKUŠNJE
 Gregor ima že preko 5 let delovnih izkušenj. Z delom je pričel na Srednji glasbeni šoli Petar Konjović Sombor   (Srbija) v septembru  leta 2008 kot profesor teoretičnih predmetov (harmonija, kontrapunkt, dirigiranje,   partiturna igra) in predmetov na oddelku za oblikovanje zvoka in glasbeno produkcijo (sound design). Tam je bil   tudi dirigent šolskega orkestra Amadeus. Trenutno je zaposlen na Šolskem centru Novo mesto – Srednja vzgojiteljska šola Metlika, kot profesor klavirja.
Gregor je sodeloval s Konservatorijem za glasbo Jurij Slatkonja, na koncertu mladih talnetov leta 2011, kot dirigent komornega godalnega orkestra Opus Musicum (godala RTV Slovenije). Sodeloval je tudi z Glasbeno šolo Trebnje, kot korepetitor na internem nastopu, v letu 2011.

DODATNA USPOSABLJANJA IN ZNANJA
Obiskoval je masterclass pri prof. Alexandru Mülenbachu (Mozarteum) leta 2004 v Novem Sadu, sodeloval na seminarju pri akademiku Dejanu Despiću (Beograd) leta 2005 v Novem Sadu, tridnevna skladateljska delavnica pri prof. Aleksandri Vrebalov (New York) leta 2005 v Novem Sadu, XV mednarodna tribuna skladateljev pri prof. Reinhardu Febelu (Mozarteum) leta 2006 v Beogradu. Sodeloval je s študenti odrskega igranja in režije na filmu Srečno novo leto kot skladatelj originalne glasbe (2008) in s skladateljem Svetozarem Sašom Kovačevićem kot asistent pri glasbi za gledališko predstavo Božična pravljica (2007).

VEŠČINE, KOMPETENCE, DOSEŽKI
S šolskim orkestrom Amadeus je Gregor osvojil prvo nagrado na 59. evropskem festivalu mladih v Neerpeltu (Belgija) leta 2011. Bil je član profesionalnega pevskega zbora Vojvođanski mešoviti hor (Vojvodinski mešani zbor), v obdobju od leta 2006 - 2008 (Novi Sad). Bil je tudi vodja dveh etno pevskih skupin v Srbskem kulturnem društvu Novo mesto, od leta 2011 - 2013. Maja leta 2013 je prevzel umetniško vodenje tamburaškega orkestra Dobreč iz Dragatuša, s katerim je osvojil prvo nagrado na 1. mednarodnem tekmovanju velikih tamburaških orkestrov v Rumi (Srbija, november 2013), ter specijalno prvo nagrado s pohvalo, z osvojenimi 97,33 točkami, na 34. srečanju tamburaških in mandolinskih orkestrov Slovenije v Bohinjski Bistrici aprila 2014. Od januara 2015 vodi dekliški pevski zbor Deorina iz Kočevja.

AKTIVNOSTI, INTERESI HOBIJI
Gregor je med drugim osvojil drugo nagrado žirije kot skladatelj glasbe na festivalu otroške tamburaške glasbe Licidersko srce za pesem Dunavski valcer (Dunavski valček) – Novi Sad leta 2008, in prvo nagrado žirije na istem festivalu za pesem Novosadski čardaš eno leto kasneje. Sodeloval je z otroškim  pevskim zborom Zvončići Novi Sad, ki je izvajal njegovi skladbi na festivalu Licidersko srce, ter  z otroškim pevskim zborom Šareni vokali Sombor, kot dirigent na festivalu Šareni vokali - Sombor leta 2010.